17 aprilie 2017

Rutherford Hill Merlot 2013

    Rutherford Hill Merlot este esenta lumii noi, mai ales prin prisma aromelor, care nu se opresc la vanilie ci se prelungesc in unt, tiramisu, frisca. Cele 16 luni de baric nou, probabil ars mediu, isi spun cuvantul. E interesant ca in ultima suta de ani de fiecare data au pus si Syrah, iar oenologul contemporan al cramei a decis ca peste cele doua un strop de Cabernet nu strica. 
    Nasul nu e atat de "nou", dimpotriva, Cab-ul aduce note vegetale, pe langa cele de fructe rosii de padure, insa apar deja impresii de alune coapte. Tactil e destul de proaspat, extractiv, structurat, are echilibru. Taninurile sunt vii dar marunte, rotunde. Alcoolul s-a integrat in corpul opolent, fara a fi obez, iar aciditatea alimenteaza cu energie taninurile. 
    Big picture: e un vin altcumva, fara a iesi complet din tipare. Soiurile sunt cunoscute, insa cu terroir-ul si modul de vinificatie nu suntem asa obisnuiti. Pentru mine vinurile americane - la cele de pe smartdrinks.ro am avut cu totii acces usor - au fost tot timpul niste experiente noi, aparte, pe care le-am dorit din nou. 91 de puncte Wine Spectator.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu