30 iunie 2017

Prosecco La Tordera, Brunei

    Crama este "adusa" in Romania de un mic importator din Timisoara, care scapa cateva sticle si pe la Bucuresti, in locuri care inteleg fenomenul si mai ales platesc la timp. L-am cunoscut pe Gabriele la Vinitaly acum cateva saptamani si am realizat ca sa te duci la un mare targ de vinuri international doar ca sa-ti faci selfie-uri pe-acolo sau sa te dai ziarist din Romania e un esec grandios, mai ales daca ti-ai inchipuit ca iti vei largi cultura despre vin si iti vei delecta papilele. Nu are nicio legatura cu vreun festival local de turnat in pahare. E B2B. Daca dai de inteles ca la sfarsitul eventualei discutii/degustari poti comanda 2 paleti aceasta poate chiar va avea loc, insa la case mari asteapta-te la orice abordare. 

    Am avut ocazia sa vad cateva zeci de crame din postura buyerului care mai si vorbeste aceeasi limba cu vanzatorul. E cu totul altceva. E adevarata experienta de targ, de business, pragmatica, directa. Recomandarile personale despre piata din Romania, despe comportamentul consumatorului de vinuri s-au concretizat in cateva noi etichete de care ne putem bucura deja sau in viitorul foarte apropiat. 
    La Tordera e un nume vestit in zona de Prosecco, detinuta de familia Vettoretti de vreo suta de ani. Brunei Brut vine din centrul zonei de Superiore, are si un pic de Bianchetta si Verdiso pe langa 85% Glera. Notele sunt de mar golden, pere tari verzi, plus un set floral minimal. Gustul e cel care se diferentiaza prin finete, cremozitate, amplitudine, echilibru, pe o solida baza de aciditate. Un Prosecco foarte bun dintr-o zona de pret pe masura - 60-65 de lei. 88 de puncte. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu